7 comments on “Șureanu, printre stropi

 1. Felicitari voua temerarilor !
  Ai avut mare curaj sa te pornesti la un asa traseu si pe asa vreme, tu singurul barbat si restul fete. E un semn de barbatie !
  Ai toata admiratia mea, stiu si eu ce greu e printre femei 😉

  Carari insorite pe viitor !

 2. Foarte frumoasa descriere a unei ture interesante. Nu am mai fost de ani buni in Sureanu, asa ca mi-a facut o reala placere sa citesc realatarea ta. O curiozitate!? Cat a costat taxiul pana la Sarmisegetuza?

  • Ne-au luat 110 lei pentru fiecare mașină (în total 220 lei tot transportul Deva – Sarmisegetuza Regia, aprox. 60 Km).

 3. Bai, Ali Baba, numai tu erai barbat, restu’ numa’ fomei( femei).
  Ce-ti pasa, ca un seic, … viata de bardaf.

 4. Doresc sa fac si eu traseul vostru. As dori sa-mi spuneti daca este bine marcat si cat de dese sunt sursele de apa. Multumesc.

  • Traseul nu e prea bine marcat insa cu exceptia a doua-trei locuri unde trebuie sa fi atent pe unde o iei nu prea ai cum sa te ratacesti pe creasta pentru ca marea majoritate a drumului e format dintr-un platou pe care trece unul sau mai multe drumuri de tara (il folosesc relativ des ciobanii de la stane si cei din zona). Ar fi bine totusi sa studiezi cat mai bine zona si daca poti sa-ti listezi o harta ar fi excelent. Daca mai ai si o busola si stii sa o folosesti atunci chiar e floare la ureche. Noi ne-am descurcat cu o harta satelitara listata de pe Google Maps, studiata foarte bine inainte de plecare. Platoul Sureanu e un mare “zig-zag” si de asta trebuie sa aveti grija in locurile in care traseul o coteste ba la stanga ba la dreapta pentru ca sunt mai multe drumuri care se unesc in locurile respective.
   Sursele de apa sunt destul de dese pentru ca sunt si multe stane in zona: cam la 2-3 ore de mers dai de o noua stana. Deci apa nu prea va fi o problema. Undeva sub varful Godeanu e ceva izvor destul de puternic (undeva langa la vre-o 2-3 sute de metri a fost pe creasta primul nostru loc de campare) apoi undeva pe la mijlocul crestei se traverseaza un rau puternic (aici am campat a doua noapte) si pe poteca de curba de nivel de la Vf. Comarnicel este iarasi un rau si mai multe izvoare puternice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s